top of page

lør. 07. okt.

|

Nykøbing Falster

Fernisering og Dér, jeg er

Fernisering på Galleri Matthies med bogstue og oplæsning

Der sælges ikke billetter
Se andre events
Fernisering og Dér, jeg er
Fernisering og Dér, jeg er

Tid og sted

07. okt. 2023, 11.00 – 16.00

Nykøbing Falster, Sønder Alslev Strandvej 4, 4800 Nykøbing Falster, Danmark

Om eventet

Vi byder velkommen med seks helt nye udstillere og ni faste kunstnere til udstillingen

”FÆLLES KAN VI MERE”

Dagens program:

ART TALKS klokken 11.15

MUSISK INDSLAG klokken 12.00

GUIDET RUNDVISNING klokken 12.30

FRIHEDENS VÆRKSTED NYHED klokken 13.30. Workshops

LITTERATURSTUEN klokken 14.00. Oplæsning

HÅNDBRYGGET ØL NYHED nu kan øllen købes med hjem!

GALLERI-STIEN NYHED originale værker hænger i træerne

VI STØTTER Zonta denne gang. Alt salg fra galleri-stien går til dem.

_________

NYE UDSTILLERE: Inge Smith Hansen – Birger Bovin – Christian Buch – Alexandras Siekstele – Helle Bertram – Kirsten Sydendal GALLERIETS FASTE KUNSTNERE: Lis Ekmann - Søren Bækkel - Kirsten Mikkelsen - Mark Stolk - Maria Mai Paulsen - Charlotte Grøhn Matthiesen - Anders Knudsen - Ole Hovmand – Carsten Ulendorf – Merete Bandak – Lotte Niemann

_________

SPÆNDENDE LÆSNING OM DE SEKS NYE UDSTILLERE:

INGE SMITH HANSEN

Professionel kunstner ud i keramik og oliemaleri siden1984.

Uddannet på Akademiet for Fri & Merkantil kunst, bl.a. hos Otto Frello og Bent Sørensen.

Optaget i kunstbøger, bl.a. ArtGallerie Collection des Arts Japonaise samt 101Kunstnere. Medlem af KKS samt kunstgruppen FUGAArt.

Udstillinger på gallerier i ind- og udland.

Jeg opbygger mine malerier med olie, ofte med en struktur og dybde med bl.a. sand og andre organiske materialer.

Jeg maler abstrakt med antydning af figurativt, og skaber stærk energi med farvernes samspil. Jeg arbejder ud fra devisen at lysets kraft er betinget af mørkets varme og dybde, og at vi i mørke, opdager lyset og energien i os selv.

I mine skulpturer i Ler, Glas og Jern, skaber jeg bevægelse og blødhed. Kasserede genstande kan få nyt liv og optræde i en ny form, i samspil med det dikterede materiale som ler, glas og Jern.

Se mere på min hjemmeside: www.ingeskunst.dk

BIRGER PERSSON BOVIN

Billedkunstner, performer, psykoterapeut og forfatter. Som billedkunstner arbejder jeg med mennesker. Ansigter og kroppe på lærred, træ, stof og jern. Min streg går igen i alle materialer. Og jeg bruger kul, akryl, kridt, kalk, tjære, saltsyre og tusch.

Jeg lader mig inspirere af strukturen og lyset i fladen, og lader min intuition, føre min hånd.

Humor og leg er en vigtig del af livet og også i min kunst. Jeg lader lys, skygge mødes, og lige der, finder jeg balancen i mellem mig som gør og dig som ser.

Udstilling s navn er ”Kontrast”

www.fyrenogflammen.dk www.hcandersensverden.dk

www.mindyourheart.dk

CHRISTIAN BUCH Jeg er autodidakt kunster og maler surrealistiske og abstrakte værker. Fælles for mit arbejde er, at det hele vil fortælle noget. Hvad dette er, skal beskueren grave lidt efter. Hvert værk har sin egen oprindelseshistorie, nogle mere finurlige end andre, nogle mere undersøgende eller kommenterende på noget i vores samtid. Andre peger mere indad og udspringer af, hvad jeg personligt gennemgår eller er optaget af. I mine surrealistiske malerier, er det tekniske greb og detaljegraden høj. Det centrale omdrejningspunkt er parallellen mellem det surrealistiske, det før bevidste, og det underbevidste samt den, verden vi befinder os i. Der er altid klare budskaber og jeg pakker budskaberne ind i genkendelige symboler, symboler fra vores fortid eller samtid. https://artbychristianbuch.dk/

HELLE BERTRAM f. 1971, er cand.mag. i nordisk litteratur og sprog. Hun debuterede i 2020 som skønlitterær forfatter med kortprosabogen KORT, der blev rost for sit underfundige og billedmættede sprog. Hendes stil er underspillet og knap med en stærk sans for sproglig økonomi. Hendes tekster er båret af overrumplende iagttagelser og konkrete detaljer, der åbner op for indre refleksioner.  Læs mere på www.hellebertram.dk og på  www.facebook.com/bertramkommunikation

KIRSTEN SYDENDAL

Lolland-Falster og øerne er dejlige steder, hvor det er godt at bo. Jeg brænder for at formidle Lolland-Falsters styrker og potentialer, så vi undgår affolkning og skævhed i vores demografi. Den lokale udvikling, civilsamfundets rolle, skaberkraft og medindflydelse optager mig, og jeg tillægger det stor betydning for, hvordan Lolland-Falsters fremtid ser ud.

Mit personlige kompas søger retfærdighed, social balance og levevilkår, der udvikler os både som mennesker og samfund.

1998 – Flyttet tilbage til Fejø 2009 – Medinitiativtager til QLF´s kvindenetværk 2015 – Medinitiativtager til Lolland-Falster Lovestorm 2016 – Formand for Lolland-Falster Lovestorm 2022 – Formand for Sammenslutningen af Danske Småøer

ALEKSANDRAS SIEKSTELE Jeg er en fotograf, som har boet lige så mange år i Danmark som i mit fædreland Litauen. Alle billeder, som er præsenteret på denne udstilling, er lavet med Leica M Monochrom. Alle blev trykket i Litauen bortset fra serien fra en Italiensk bazar i Palermo, som er trykt på VFF i København. Jeg har stor interesse for Street Photography. For mig findes der ikke bedre fotograferings materiale end mennesker, der bor og lever i byen. Deres kropsprog og plasticitet, som på en måde er meget naturlig og med næsten matematisk præcision drukner i landets og byens omgivelser, kan nemt komme til udtryk i de rigtige fotografiske rammer, og er derfor perfekt fotografisk materiale for mig. Det bedste sted at udøve street photography er Italien, hvor nogle af de mest livlige mennesker i verden bor. Når det kommer til landskabs fotografering har man et helt andet format og emotionel dybde. En del af serien på Galleri Matthies indeholder billeder fra Lolland og Møn, der er geografisk centrum i mit eget liv. Det er steder, der betyder meget for mig, og det håber jeg, kommer til udtryk i mine billeder. www.aleksandrassiekstele.com.

Del dette event

bottom of page