top of page
  • Forfatters billedeHelle Bertram

SOMMERLÆSNING

Jeg er i gang med at læse nogle vildt gode bøger. I går fik jeg læst Peder Frederik Jensens "Min mors hus har mange boliger" inden jeg nåede at spise morgenmad. Det er sådan noget, man kan, når man arbejder meget hjemme (eller har sommerferie). Den er lige udkommet, og jeg hørte om den i "Ditlevs dæmoner" med Kristian Ditlev Jensen på DR Lyd. Bogen er som et essay, der knytter refleksioner og viden med egne erindringer. Her er det forfatterens opvækst på præstegårde på Lolland-Falster, moderens sygdom og død, farens "nærvær", der føles mest som fravær, og ikke mindst spørgsmålet; tror du på Gud? En anden bog, jeg har gang i, kan jeg ikke læse på et par timer, selv om den også er ret lille: "Lolland" af Christian Vind. Han er kunstner, forfatter og helt utroligt vidende om kunst og arkitektur. Han sprang på cyklen et sted i København i november 2020 og cyklede (uden gear) ned over Sjælland, Falster og til Lolland og hele vejen pendler han mellem det konkrete niveau (landskaber, arkitektur, kunst, møder med mennesker) og sine egne minder og møder med mennesker på Lolland, der katapulterer ham rundt i kunsthistorien. Hvis man ved så meget om kunst, som Christian Vind gør, og bruger sine øjne så meget, som han gør, så skal man ikke rejse ret langt for at "få nye øjne" som Marcel Proust kalder det. Så skal man bare være lige der, hvor man er. Det er svært. Vi har det med at rejse væk for at opleve, men oftest er det nok at sætte farten ned. Det skriver jeg også om i SPOR, der er ti essays, der handler om at gå. Og apropos sommerlæsning, så fik jeg her til morgen et foto fra Hjørring Bibliotek af min veninde Lene. Tak ! Foto: Lene Høg34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page