top of page

Læs mere her: https://danskforfatterforening.dk/69-helle-bertram/

Helle Bertram to. Foto af Carina Sivager.jpg

OM

Helle Bertram, f. 1971, er en dansk forfatter bosat i Nykøbing Falster. Hun debuterede i 2015 med ”Troværdighed kommer indefra – sådan skaber du troværdighed i professionel kommunikation” fra Handelshøjskolernes Forlag.

I 2020 udkom hendes første skønlitterære bog novellesamlingen ”KORT”, der med ti tekster på hver 800 ord slår ned på livet i provinsen. KORT blev udsendt i 2. oplag en måned efter udgivelsen.

I december 2021 udkom "SPOR", der er en række essays om at gå - her kobler Helle den gamle tradition med at gå sig til nye tanker med at skrive og danne sig sine egne tankespor på vejen. Læs mere i Facebookgruppen Walk & Words, hvor du kan blive inviteret med på litterære gåture med oplæsning af SPOR.


I april 2022 udkom "Der, jeg er", der er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond og i samarbejde med kunstfotograf Carina Jo Sivager. I 2022-2023 rejser Helle Bertram tilbage til de steder, hvor bogens tekster er blevet til og giver teksterne tilbage til publikum ved 12 opfølgende saloner, der også er støttet af Statens Kunstfond. Følg med på Helle Bertram, forfatter | Facebook.

I perioden 2020-2022 år har hun holdt en række ”litterære saloner”, hvor hun læser op for publikum og herefter skrevet en tekst, der karakteriserer ”stedets væsen” og samtalen med publikum. Det blev i 2021 til podcastserien ”Der, jeg er” med tekster fra henholdsvis Gedser, Vejringe, Nykøbing Falster og Fejø. Disse saloner blev arrangeret i samarbejde med QLF (Quality Lolland-Falster). Projektet omfatter også en række litterære saloner i Skælskør, Magleby (Møn), Hejls, Alken, Rudkøbing, Gamborg, Aalborg og Svaneke, hvor publikum også her inddrages i en samtale om netop deres sted og hvad det betyder, for det liv, de lever. Hver salon arrangeres i samarbejde med en lokal kulturaktør oftest i kulturhuse, koncertsteder eller lignende. KANT i Skælskør er transmitteret på kanalen KIP-TV, så man kan se et eksempel på en salon her; https://www.youtube.com/watch?v=t1Hj0AhAyTA


Helle Bertram er uddannet cand.mag i Nordisk litteratur og sprog samt virksomhedskommunikation. Hun arbejder til daglig i Guldborgsund Kommune som chefkonsulent med branding og borgerinddragelse.

Hun har i 2020 og 2022 deltaget i Gladiators Forfatterskole og er medlem af Dansk Forfatterforening. 

OM: Team

Interview med KIP TV MAJ 2020

OM: Welcome
TAL med Yahya Hassan, Masken, 2013.jpg

TALK MED YAHYA HASSAN
MASKEN, 2013

OM: About
bottom of page